Ändra serverport på en terminal

Följ

Den här texten intruerar dig i hur man ändrar Serverport-numret på de äldre modellerna av terminaler.

Det kräver att du har programmet PunchMaintenance installerat på din dator samt att du sitter i samma nätverk som terminalen.

Tryck på Discover (terminalen kommer upp i rullardinsemenyn) och sen Connect.

Hittar du inte terminalen i rullgardings menyn kan du istället skriva in dess IP-adress och trycka på Connect

Det finns tre olika filer på alla terminaler som styr olika saker. De olika filerna hittar du under Files.

Tryck på Load för att få fram de redigerbara filerna som styr terminalen. Välj sedan filen som heter Stamp.ini och tryck på Load igen.

Nu kan du ändra portnumret till kundens nya nummer (numret i den här manualen är bara ett exempel. Alla företag har ett unikt nummer!). Tryck Save och gå till fliken som heter PunchClock.

Tryck sedan på Reboot för att starta om terminalen och test-stämpla sedan för att säkerställa att det funkar.

Repetera om det finns flera terminaler som ska programmeras om.