Skapa och hantera ledighetsansökningar

Följ

För kunder som använder Timeplan tillsammans med vår webbapp finns det möjlighet att hantera ledighetsansökningarna digitalt, direkt i systemet.

Om du inte ser symbolen för ledighetsansökningar kan det antingen bero på att din användare inte har behörighet att hantera ledighetsansökningar eller så ingår det inte i er licens. Kontakta Timeplan-ansvarig på din arbetsplats för att ta reda på vad som gäller för just dig.

En medarbetare initierar en ledighetsansökning via webbappen. Information om hur man loggar in i appen hittar du här.

Medarbetaren klickar på ikonen för Ledighetsansökningar i webbappen.

Sen trycker man på Ny+ för att göra en ny ledighetsansökning. Har man en ansökning sen tidigare syns den på den här vyn också.

När en medarbetare ska göra en ledighetsansökning behöver dom ange en anledning till frånvaron. Vilka anledningar och koder som syns i den menyn beror på vilka frånvarokoder som finns knutna till medarbetarens avtal. Om du saknar en kod ber vi dig kontakta Supporten så hjälper vi dig med att lägga till den.

Vidare behöver medarbetaren ange mellan vilka datum hen vill vara ledig och så kan dom lämna en kommentar tillsammans med sin ansökning.

En färdig ledighetsansökning kan se ut såhär:

När medarbetaren är klar att skicka in den trycker hen på Skicka.

Ansökningen lägger sig då som Pågående i webbappen och medarbetaren kan följa den. Det är möjligt att flera ansökningar aktiva samtidigt.

Samtidigt i Timeplan får du som administratör upp en notifikation om att det finns en ohanterad ledighetsansökning. Det ser du genom att det är en lite etta bredvid symbolen för ledighetsansökningar.

Klicka på symbolen för att se alla aktuella ansökningar. Vill man se hanterade ansökningar kan man bocka ur Visa Endast Pågående Ansökningar så får du se en lista med alla ansökningar.

Klickar du på ansökningen så får du upp följande vy:

Här ser du nuvarande status på ansökningen. När det är en ohanterad ansökning står det Pågående.

Du kan väja att Godkänna, Underkänna eller Annullera ansökningen.

Om medarbetaren har valt en kod du inte vill använda kan du under Typ Av Ledighet byta frånvarokod på hen.

Om du vill kan du lämna en kommentar som sen skickas med ansökningen tillbaka till medarbetaren.

När du är nöjd trycker du på Spara i menyn längst upp på sidan.

Så snart du har tryckt på Spara kommer ansökningen försvinna och lägga sig i vyn som hanterad. Vill du se den igen bockar du ur Visa Endast Pågående Ansökningar.

Parallellt med att ansökningen, i det här fallet, godkändes rullas frånvarokoden ut på medarbetaren överallt i Timeplan så du behöver aldrig lägga ut frånvarokoder för godkända ledighetsansökningar.

Medarbetaren kan i appen, under Ledighetsansökningar, se hur du har valt att hantera dennes ansökning samt eventuella kommentarer.