Inläsning av fingeravtryck Timeclock

Följ

Så här läser du in ett fingeravtryck

1. Se till att terminalen och fingret är rent och torrt.
  2. Slå in ditt anställningsnummer
  3. Lägg hela fingertoppen på fingeravtrycksläsaren men utan att trycka för hårt eller löst. Håll kvar tills du uppmanas att lyfta fingret. Upprepa tills du har gjort det fyra gånger. Vi rekommenderar att man inte använder tummen
  4. Nästa gång du kommer till stämpelklockan, så vill den att du slår in anställningsnummer, samt lägger på fingret. Gången efter det ska det räcka med fingeravtryck.

En del personer har ”för svaga” linjer på sina fingrar, de kan få problem att läsa in. Man får då göra en specialprofil för dem.

Så här läser du om fingeravtryck

När du önskar läsa om en medarbetares fingeravtryck så går du in på

-Medarbetaren -Kompletterande uppgifter - klicka på pilen i cirkelformationen nedan för att skicka information till terminalen om att fingeravtrycken ska läsas om.

När medarbetaren ska stämpla in/ut på terminalen är det viktigt att fingret läggs på på samma sätt som det gjordes vid inläsningen med anledning av att inläsningen av fingeravtrycket är terminalens facit.

Du kan likna inläsningen av fingeravtryck i Timeplan med inläsning av fingeravtryck i din mobiltelefon.