Lägga till användare till administratörsgränssnittet

Följ

För att skapa tillträde till administratörsgränssnittet i Timeplan krävs att du själv har en behörighet i systemet som ger dig rättighet att göra detta. Du kan inte skapa en ny användare med högre behörighet än du har själv. Du kan heller inte uppgradera din egen behörighet.

Gå via fliken Administration – Användare. Här ser du samtliga aktiva användare i er databas. Har någon blivit låst behöver du bocka i rutan längst upp till höger Visa låsta användare för att även dessa ska bli synliga.

För att låsa upp någon bockar du ur rutan Låst användare och bockar i rutan Användaren måste byta lösenord vid nästa inloggning. Därefter lägger du in ett nytt lösenord som användaren sedan byter. Observera att prickarnas antal ändras då du klickar på Spara. Det lösenord som du lagt ligger ändå kvar.

För att lägga till en helt ny användare klickar du på +Ny uppe i högra hörnet. Skriv då in för- och efternamn på den person du önskar skapa profilen åt.

Lägg in Användarnamn – följ gärna strukturen du har på övriga användare i systemet.

Lägg in Lösenord – detta syns som prickar som ändras i antal då du sparar. Men det du skrivit blir det som du informerar din administratör om. Bocka i rutan Användaren måste byta lösenord vid nästa inloggning.

Så väljer du språkinställning och sedan användarprofil. Mer information om vad användarprofilerna innebär får du om du klickar på länken nedan:

https://support.timeplan.se/hc/sv/articles/115003536629-Administrat%C3%B6rsprofiler

Attesteringsroll väljer du i rullgardinsmenyn.

API-nyckel kan du hoppa över. För mer information gällande detta vänligen kontakta Timeplans Supportavdelning.

Du markerar sedan de Kostnadsställen din användare ska kunna hantera i Timeplan. Detta gör du genom att klicka på det lilla plusset vid företagsnamnet. Då blir samtliga kostnadsställen synliga och du bockar i de du önskar.

Vill du att din nya administratör ska ha tillgång till samtliga kostnadsställen och företag i er databas bockar du i alla och sedan Alla företag.

Man kan lägga in begränsningar på administratören om man t ex inte vill att hen ska kunna hantera vissa medarbetare i systemet såsom t ex sig själv. Det gör du genom att klicka på Lägg till. Skriv in anställningsnumret på den medarbetare administratören inte ska kunna hantera. Så klickar du på Ange begränsning och bockar i det du önskar att administratören inte ska kunna hantera.

De meddelanden som avses under Ta emot meddelanden från är automatgenererade meddelanden såsom stämplingsfel eller avvikelsekoder. En rekommendation från Timeplans supportavdelning är att inte bocka i dessa.

Då allt är hanterat klickar du på Spara längst uppe till höger på sidan.