Avvikelsekoder

Följ

I den här artikeln finner du information om de vanligaste avvikelserna som används i Timeplan.

Under fliken Avtal finner du de avvikelsekoder som finns upplagda för er. Timeplan support ansvarar att lägga upp fler koder om ni saknar eller vill ändra en avvikelsekod.

De vanligaste avvikelsekoder som används är:

• Enligt schema = Stämpling innan/ efter arbetspasset men arbetspasset styra tiderna.
  • Extra arbete = Arbetar extra utöver schemapasset eller utan arbetspass.
  • Komp uttag = Vid ledighet under arbetspass
  • Permission = Frånvaro med lön t ex. vid begravning
  • Tjänstledig = Ledighet utan lön
  • Föräldraledigt
  • Röd dag uttag
  • Semester
  • Sjuk
  • Vård av barn

Avvikelsekoderna kopplas till ett avtal beroende på vilka villkor och regler som gäller för respektive avtal. Du kan styra vilka avvikelsekoder som ska användas vid stämplingar och vilka som kan läggas in i systemet av administratörer.

Du kan även välja vilka avvikelsekoder som behöver attesteras av administratörer t ex vid extra arbete.