Version 20210126

Följ

Nyheter i Timeplan

Timeplan guide - din kloka vän mceclip1.png

Vi introducerar vår nya Timeplan guide som hjälper dig med aktuell information där du befinner dig i Timeplan. Instruktionen består av ett enkelt klipp och en kort text så du snabbt kan komma vidare i ditt arbete i Timeplan.

Guiden hittar du genom att trycka på den nya symbolen ugglan i snabbmenyn och välja den rubrik som du vill veta mer om. För att enkelt hålla koll på om du redan sett en instruktion släcker vi den du tittat på men vill du titta på den igen så kan du självklart det.

Timeplan guide utvecklas ständigt vilket innebär att nya instruktioner blir tillgängliga när nya versioner blir tillgängliga för våra kunder.

Meddelande om ny version

Timeplan är en levande produkt och det tillkommer ständigt nya förbättringar. För att du enklare ska kunna se att du fått en ny version kommer ett meddelande skickas till dig som administratör i Timeplan i samband med uppdatering. Meddelandet hänvisar dig till versionshistoriken så du kan se vad som är nytt med din version av Timeplan.

Meddelande om sen inrapportering av avvikelser

Om ni använder er av vår funktion avvikelserapportering vid tidsregistrering skickas numera ett automatiskt meddelande till medarbetare som glömt att skicka in sin avvikelserapport för passerad period. Du som Timeplanansvarig väljer själv hur många dagar efter passerad löneperiod som meddelandet ska skickas och vad meddelandet ska innehålla. För att meddelandet ska skickas ut till medarbetarna måste aktuell löneperiod vara öppen i systemet.

Pushnotiser till mobilappen

Pusnotiser visas nu i appen. Till att börja med kommer meddelande om försenad avvikelserapport och meddelande från en administratör och chef att synas i medarbetarens app. Funktionen kommer att utvecklas ytterligare under våren 2021.

Stämpla enligt normaltidspasset under jour- eller beredskapstid

När ett normaltidspass direkt föregås eller efterföljs av ett jour- eller beredskapspass kan medarbetaren nu välja om den stämpling som görs under beredskapstiden ska tillhöra normalarbetstidspasset. Förutsättningen för att avvikelsekoder som tillhör normalarbetstidspasset ska bli valbara är att stämplingen sker på beredskapstiden men två timmar innan eller efter normalarbetstidspasset.

Programrättning

• Kalendern
    Förbättrad design för kalendern under Grundschema och perioder
  • Mer information
    Förbättrad läsbarhet för länken Mer information på sidan Stämplingar och saldon
  • Månadsöversikten
    Symboler i månadsöversikten rättas upp och visas i sin helhet.

• Appen
    Lösenord och språk kan redigeras i appen

• Avvikelserapportering
    Enbart aktuella avvikelsekoder visas i appen, dubbletter är borttagna.
  • Kontoinställningar
    Återigen finns möjlighet att spara kontoinställningar på sidan.
  • Lönegrupp
    Valet för lönegrupp flyttas från anställningsavtalet för att istället kopplas ihop med kollektivavtalet. Det innebär att alla som går på samma avtal måste ha samma lönegrupp.