Aktivera anställningsavtal

Denna artikel visar hur du som administratör aktiverar anställningsavtal på en medarbetare som har haft en tidigare anställning.

Börja med att säkerställa om personen tidigare varit anställd och upplagd i Timeplan genom att söka efter personen på sidan Personal, bocka i rutan Utan aktivt anställningsavtal.

Skärmbild 2022-07-21 095019

Gå in på medarbetaren - Klicka på Anställningsavtal i vänstermenyn - Klicka på +Ny.

Skärmbild 2022-07-21 095554

Om du önskar ändra anställningsavtal så väljer du vilket kollektivavtal den anställde ska vara knuten till, det gör du i rullgardinsmenyn Kollektivavtal.

Det är viktigt att välja rätt avtal för att tiden ska beräknas rätt. Läs igenom de avtal som det finns att välja på genom att hålla nere rullgardinsmenyn för kollektivavtal och fundera på vilket som är mest likt det avtal som du fysiskt tecknat med den anställde.