Arbetstidslagen i Timeplan

I Timeplan kan man få hjälp med att följa arbetstidslagen då man schemalägger.

Under Grundschema Avancerad:

Gå in via fliken PlaneringGrundschema Avancerad

Klicka på Vy. Bocka i rutan för att Kontrollera arbetstidslagen.

Skärmbild 2022-07-28 091209

När allt är grönt faller den schemalagda tiden under arbetstidslagen. Men om det lyser rött har man schemalagt utanför ATL-lagarna. Om man då klickar på paragrafen i den röda rutan ser man var i schemarullet man inte följt arbetstidslagen.

Skärmbild 2022-07-28 091842

I Grundschema:

Gå in via fliken PlaneringGrundschema

När du bygger ditt grundschema i denna flik ser du längst ned på sidan om du följt arbetstidslagen eller inte.

Skärmbild 2022-07-28 092231

Om det lyser rött kan du även här klicka på paragrafen för att få upp information om var i grundschemat lagen inte efterföljs.

I Veckoöversikten:

Gå in via fliken PlaneringVeckoöversikten
Här ser du om du följer arbetstidslagen vid namnet på respektive medarbetare.

Skärmbild 2022-07-28 092721

I Timeplan ses detta enbart som en fingervisning. Det går att schemalägga även om det lyser rött. Det gäller i samtliga exempel.

Läs gärna mer om arbetstidslagen här

eller på Arbetsmiljöverkets hemsida