Arbetstidslagen i Timeplan

I Timeplan kan man få hjälp med att följa arbetstidslagen då man schemalägger.

I Schemaplaneraren:

Gå in via fliken Planering – Schemaplanering

Klicka på Vy. Bocka i rutan för att Kontrollera arbetstidslagen.

bild 5-1

När allt är grönt faller den schemalagda tiden under arbetstidslagen. Men om det lyser rött har man schemalagt utanför ATL-lagarna. Om man då klickar på paragrafen i den röda rutan ser man var i schemarullet man inte följt arbetstidslagen.bild 6

I Grundschema:

Gå in via fliken Planering – Grundschema

När du bygger ditt grundschema i denna flik ser du längst ned på sidan om du följt arbetstidslagen eller inte.

bild7

Om det lyser rött kan du även här klicka på paragrafen för att få upp information om var i grundschemat lagen inte efterföljs.

I Månadsöversikten:

Här ser du om du följer arbetstidslagen vid namnet på respektive medarbetare.

I Timeplan ses detta enbart som en fingervisning. Det går att schemalägga även om det lyser rött. Det gäller i samtliga exempel.

Läs gärna mer om arbetstidslagen här

eller på Arbetsmiljöverkets hemsida