Extraarbete vid frånvaro

I denna artikel beskriver vi hur extraarbete för en fastanställd går till när hen samtidigt är på tex föräldraledighet.

Då en tillsvidareanställd medarbetare som t ex är föräldraledig ska arbeta extra byter du kollektivavtal i själva arbetspasset på aktuell dag till ett avtal med timlön – exempelvis ett extra-avtal. Observera att det endast är vid tillfällen som detta som man ändrar kollektivavtal i passet.

Gå på Personalfliken – sök upp aktuell medarbetare och klicka på denne.

Gå in på Stämplingar och Saldon och välj aktuell dag.

Börja med att ta bort avvikelsekoden. Det gör du genom att gå in på Frånvaro och lägga dit strecket längst upp i rullgardinsmenyn. Klicka på OK.

Skärmbild 2022-07-20 135140

Dubbelklicka på passet.

I rutan som kommer upp byter du kollektivavtal. Välj ett avtal i rullgardinsmenyn som genererar timlön – tex ett ”extra-avtal”. Klicka på Spara i rutan och sedan på Spara uppe till vänster på sidan.

Skärmbild 2022-07-20 134702

Den kursiva stilen i passet visar att en ändring är gjord. Om du håller muspekaren över passet ser du att ändringen gäller byte av kollektivavtal.

Skärmbild 2022-07-20 134158

Då medarbetaren stämplat in och ut genereras timlön för detta pass.

Skärmbild 2022-07-20 135917

Detta får du upprepa för samtliga dagar en medarbetare kommer in och arbetar extra utöver sin frånvaro.