Frånvaro heldag

All frånvaro i Timeplan beräknas utifrån arbetspass. Om en medarbetare är frånvarande från ett arbetspass med en giltig frånvarokod ska passet ligga kvar i schemat

Detta för att Timeplan bara kan beräkna antal frånvaro timmar eller dagar baserat på schemalagd tid.

Så här skapar du ett grundschema om medarbetaren är sjuk eller frånvarande 100% under en längre period.

Du börjar med att lägga ut arbetspassen på de dagarna medarbetaren ska jobba, sedan dubbelklickar du på själva arbetspasset och här får du upp Frånvarohanteraren där du kan lägga in Frånvaro heldag:

Välj korrekt avvikelsekod - tryck OK och sedan Spara schemat igen.

För mer information om hur du skapa grundschema: https://support.timeplan.se/sv/skapa-ett-grundschema-1