Version 20220207

Stämpling i mobilappen, säkrare inloggning, förbättringar i digital signering, prestandaförbättringar & buggfixar

I den här versionen släpper vi 24 utvecklingspunkter vilket gör detta till en utav de största versionerna vi släpper på över ett år. Vissa punkter är små - andra har vi jobbat med i över ett halvår. Utvecklingsavdelning har verkligen kämpat hårt för den här releasen!

Vi börjar med att introducera ett nytt sätt att tidrapportera i Timeplan.

Det går givetvis redan att stämpla med hjälp av en mobiltelefon, men inte via Timeplan-appen. Med den här versionen blir det möjligt för medarbetarna att checka in & ut direkt i appen. OBS: Funktionen sätts inte på automatiskt, kontakta support för att aktivera licensinställningen - därefter kan ni välja att aktivera funktionen för medarbetarna.

Skärmavbild 2022-02-10 kl. 10.18.16Skärmavbild 2022-02-10 kl. 10.18.32

Appen har samma funktionalitet som stämpelklockan och webb-stämpling, med vissa förändringar.

• Medarbetaren stämplar in genom att hålla inne knappen i ungefär en sekund (detta för att medarbetaren inte ska stämpla av misstag).
  • Om medarbetaren stämplar utanför schemat visas avvikelsekoder.
  • Det går att byta kostnadsställe/arbetsuppgift under dagen
  • Det går att ställa in tillåtna IP-adresser - då går det endast att stämpla på de angivna IP-adresserna
  • I nuläget fungerar inte GPS-positionering i appen utan enbart för webbstämpling.

Skärmavbild 2022-02-10 kl. 10.25.35

• För att komma igång med funktionen ringer eller mailar du till support (031 730 40 30 eller support@timeplan.se) så aktiverar dem licensen för dig.
  • När support aktiverat licensen för dig så skapas en terminal med namnet "Personalapp". Du kan då gå in på medarbetarna som ska använda denna funktionen och aktivera terminalen för dem.

Skärmavbild 2022-02-10 kl. 09.54.33

Säkrare inloggning i Timeplan admin

En förbättring för alla er admin-användare är att vi nu gjort inloggningsprocessen enklare och snabbare. Nästa gång du loggar in kommer du få ange din e-postadress om du inte redan har den inlagd i Timeplan. För det är med e-postadressen du kommer logga in senare.

Detta blir säkrare och enklare, du slipper hålla koll på ditt användarnamn och i förlängningen kommer vi att introducera fler säkerhetsfunktioner som kräver att vi använder e-postadress för autentisering.

Skärmavbild 2022-02-10 kl. 10.39.49

Diverse förbättringar

• Förbättringar i 'företags-sidan': Förbättrad design och fältet för fax är borttaget (sorry alla ni som använder fax).
  • Förbättrad kommunikation i digital signering: Vid avbruten/återkallad signering skickas information till medarbetaren.
  • Buggfixar:
    - Graf för frånvaro hade felaktiga länkar till frånvarorapporten
    - Ibland kunde vänstermenyn krascha om flera användare var inloggade samtidigt och gjorde många åtgärder
    - Export till Agda lön där total frånvaro inte hade registrerats i lönefilen
    - Startdatum gick inte att ändra till senare datum för nya användare
    - Planerad tid i månadsöversikten visade inte samma data som grafen på startsidan
    - Felrapporten via löneperioder gick inte att ta ut