Versionshistorik 2024-08-19

Version 2024-08-19

Nyheter

Tooltips i veckoöversikten uppdateras med mer information för ökad användarvänlighet. Gå till -Planering -Veckoöversikten

• Timkostnad - Ändra till "Kostnad per timme"
  • Vid kontosaldon-val i informationskolumn (tex Flex, Komp)
    saldot kommer att visas med dagens datum med texten "Saldo Flexkonto 2024-06-11 "
  • "Arbetad tid" (summering längst ner) som beskriver att tiden kommer från systemkontogruppen "Konton för beräkning av Arbetad tid i rapporter".
  • Avtalad tid - Ändra till nedanstående beroende på inställning på kollektivavtalet (informationen utgår från anställningsavtal första dagen i veckoöversikten)
    • Om "Skapa grundschema på helgdagar och beräkna planerad tid på 7 dagar" är förkryssade: "Avtalad tid för perioden 2024-01-01 - 2024-02-01. Tiden beräknas utifrån alla dagar i veckan, oavsett helgdag eller vardag"
    • Om "Skapa grundschema på helgdagar och beräkna planerad tid på 7 dagar" inte är förkryssad: "Avtalad tid för perioden 2024-01-01 - 2024-02-01. Tiden beräknas utifrån helgfria vardagar, normalt 5 dagar"

Statussidan kan visas i helskärmsläge
Användaren blir inte utloggad. Vid helskärmsläge växlar Timeplan mellan olika  sidor. För att avsluta fullskärmläget används webbläsarens funktioner.
För att kunna visa närvarolistan i helskärmsläge skapar ni en användare med användarprofil som bara har rätt till statussidan.

Avvikelserapportering i appen

Möjligt att rapportera avvikelse för varje minut, tidigare var det inställt att man kunde rapportera avvikelse till närmsta 5 minuter. Via en systeminställning i databasen är det möjligt att schemalägga, samt avvikelserapportera per 1 minut.

Ange barn vid föräldraledighet

För kunder som har Hogia Lön plus eller SDWorx som löneprogram finns möjlighet att ange för vilket barn som en medarbetare är föräldraledig för (förutsatt att avvikelsekoden är av typen föräldraledighet). Information om vilket barn som medarbetaren är föräldraledig för syns numera också i rapporten "Avvikelse per kod" som ni finner under -Rapporter -Avvikelse -Välj rapporten "Avvikelse per kod".

Möjlighet att se rast och planerad arbetstid på Grundschema

Gå till -Planering -Grundschema -välj ett grundschema och hoovra över arbetspass för att kunna se toooltip med information.