Versionshistorik 2023-11-20

Förberedelser för förbättringar för avvikelserapportering, optimeringar av veckoöversikten samt programrättningar

Förberedelser inför kommande version:

• Arbete inför förbättringar av avvikelserapportering via mobil/webb-app där medarbetaren kommer kunna rapportera in arbetad tid på dagar utan schemalagda arbetspass (mer information kommer i kommande versioner)

Nyheter

• Skapa löneperioder automatiskt

Skapa löneperioder automatiskt. Den sista dagen i löneperioder kommer automatiskt en ny löneperiod för nästkommande period att skapas automatiskt. För att aktivera funktionen, gå till -Lön -Löneperioder -Kryssa i rutan "Skapa ny löneperiod automatiskt"

• Krav på personuppgifter och anställningsavtal
    Inställningen gör att den nyupplagda medarbetaren kommer till åtgärdslistan och gör de valda fälten tvingande. Nedan finner ni vilka fält i Timeplan som är möjliga att göra tvingande.

Frånvaro i lönefil till lönesystemet Hogia Lön Plus

• Frånvaro delas upp på flera rader då rastavdrag skapade radbryt.  Detta är nu förändrat och nu kommer lönefilen innehålla frånvaro på en rad i transaktionsfilen på period med datum från och till samt klockslag (för beräkning av frånvaro del av dag, vid nattpass eller vid arbete på flera kostnadsställen.)

Programförbättringar

• Schemalagd jour räknades som planerad tid i veckoöversikten även om systeminställningen "Inkludera schemalagd jour i 'Planerad tid och kontroll av ATL" var satt till Nej. Detta är nu åtgärdat