Versionshistorik 2023-05-15

Upgraderingar och buggfixar

Versionen innehåller en del uppgraderingar vad gäller Timeplan-produkten i sin helhet, bl.a. släpper vi ett nytt API för import av schema.

Uppgraderingar

• Vi har utvecklat ett nytt API för import av schema. Importen stödjer ordinarie schema-import.
  • Vi har implementerat en ny systeminställning för att kunna välja antalet dagar när det tidigast går att lämna in sina avvikelser (vid avvikelserapportering). Tidigare sattes en gräns på tidigast 7 dagar innan, men numera kan man styra detta själv.
  • Vi har ändrat utseende på informationsmeddelandet som visas då ́ett arbetspass ej används i ett grundschema eller en behovsmall. Tidigare visades det i en röd text med en varningssymbol. Nu har vi ändrat till blå text samt lagt till en informationssymbol istället.
  • Om man väljer att skapa en dricksdistribution med flera arbetsuppgifter blir fördelningen 100%. Vi har nu ändrat så att det blir den lägsta av valda arbetsuppgifter istället. Exempel:

• 1. A = 40% B = 40%. Resultat 40%
    • 2. A = 40% B = 0%, Resultat 0%

Programförbättringar

• Det gick ej att radera befattningar trots meddelande om att de ej används. Meddelandet visades nämligen trots att befattningen användes. Detta är nu åtgärdat.

• Under Avtal -Kostnadsregler visades ett felaktigt popup-meddelande om att både faktiskt och planerad kostnad räknades om, detta har vi nu justerat för att förtydliga att det endast är den planerade kostnaden som omfattas.
  • Halva Timeplan visades på engelska och halva på svenska, trots att man hade inställning för engelskt respektive svenskt språk. Detta är nu åtgärdat.

• Dag före midsommar gick felaktigt in som röd dag/afton i kalendern, detta är nu åtgärdat.